שאלות נפוצות
רגע, מה בעצם השירות שאתם מעניקים?
אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים מהווה כספת דו צדדית בין משתמש רשום באתר הבוחר להפקיד את היצירות שלו באתר המרכז לבין היוצר. האתר שומר בפועל את היצירה המופקדת בתוכו באופן פיזי למשך חמש שנים ובמקביל מספק למשתמש מסמך אישור רשמי בכתב מעורך דין המתעד את זמן, מועד וקטגוריית השמירה של היצירה אשר הופקדה במרכז.
רישום יצירה בצורה זו הינו קריטי בכל מקרה של מחלוקת הנוגעת לדיני זכויות יוצרים של יצירה מקורית שכן הוא מסייע ליוצר להוכיח תיארוך מוצק שבו נחתמה יצירתו
למה רק באינטרנט? אני רוצה לבוא ולשמור אצלכם את היצירה במשרד אני יכול?
המרכז לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים כשמו כן הוא, אנו מתמחים בשמירת יצירות דרך הרשת בלבד ואיננו שומרים על יצירות ב"משרד" אלא בתוך שרת מאובטח ברמה גבוהה ביותר. אתם, קהל לקוחותינו נהנים לפיכך מעלויות שמירה נמוכות במיוחד ושמירה בטוחה למשך כחמש שנים של יצירתכם. אם אתם רוצים לשמור בצורה אחרת על זכויות היוצרים שלכם זו זכותכם המלאה, אבל לא נוכל לעזור לכם לפיכך.
הפקדתי יצירה. ממתי השמירה נכנסת לתוקף?
שמירת היצירה במרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים נכנסת לתוקפה לאחר שתקינות תהליך הפקדת היצירה נבדק על ידי משרד עורכי דין טל קדש והתשלום עבורה התקבל.
לאחר האישור מופק מכתב שמירה רשמי בחותמת משרד עורכי הדין והוא נשלח אליך לכתובת המייל עמה נרשמת בקובץ PDF תוכלו להדפיס את המכתב בעצמם בכל עת או לשלוח אותו לכל גורף רלוונטי לכם. מכתב השמירה נושא את התיארוך המדוייק של שמירת היצירה וסטטוס היצירה שהופקדה משתנה במערכת ל"שמירה אושרה". תאריך השמירה יהיה תאריך ושעת ההפקדה המקוריים של הפקדת היצירה. שמירת כל יצירה כפופה לתקנון המרכז.
כתבתי את היצירה שלי עם שותף-האם אני יכול לרשום גם את שמו ברישום היצירה?
בהחלט, בכל מקרה של רישום יצירה ניתן להוסיף לרישום היצירה את שם השותף בכתיבה, מכתב השמירה יכיל גם את שמו של השותף לכתיבת היצירה ואת תעודת הזהות שלו כפי שהוזנה על ידי מפקיד היצירה. לתשומת לבכם, מכתב השמירה יצא אל מפקיד היצירה בלבד.
האם אני מקבל מכם משהו נוסף שיכול לסייע לי בהגנה על היצירה שלי?
מכתב השמירה הוא אסמכתא מספקת לכל עניין ודבר כמו כן יש לך מספר סידורי של היצירה אותה הפקדת והוא ילווה אותך למשך חמשת השנים מיום השמירה..
האם עוד מישהו מלבדי יכול לראות את היצירה שהפקדתי?
בשום פנים ואופן לא.
רק המפקיד בעזרת שם המשתמש והסיסמא היחודיים המוקצים לו יכול לראות את היצירה. באפשרותכם גם להחליט האם אתם רוצים שידעו ששמרתם על יצירה באתר ולחשוף את שמה בלבד, או להשאיר גם פרט זה חסוי.
כיצד אני מפקיד קבצים ויזואלים באתר שלכם של תמונות איורים או תרשימי עיצוב מוצר חדש שעיצבתי?
בקלות, כל שעליך לעשות הוא לייצר מסמך וורד ועליו להדביק את הקבצים הויזואלים שאתה מבקש לשמור עליהם
האם יש הגבלת גודל להפקדה?
כן בהחלט, ניתן להפקיד קבצים בלבד ולא תיקיות שלמות. גודל שמירה מקסמיאלי של קובץ הוא 10 מגה בייט שזה די והותר. במקרים של בקשה להפקדה בגודל חריג צרו עמנו קשר באופן טלפוני
אני לא מסתדר ומסתבך בהפקדה האם תוכלו לתמוך בי באופן טלפוני?
תהליך ההפקדה הוא עצמי פשוט וקל אך נשמח לסייע לכל מפקיד ולכל פונה וללוות אותו בביצוע ההפקדה גם באופן טלפוני. צרו איתנו קשר ובקשו את עזרתנו. אנו מתחייבים לחזור לכל פונה בהקדם האפשרי ולהעמיד לרשותו את העזרה לה הוא זקוק.
בשביל מה אני צריך את זה בעצם?
במזל טוב סיימתם לעבוד על היצירה שלכם, היא יכולה להיות שיר בעל לחן או מילים יחודיות, סיפור מבריק, תסריט גאוני, איור או הרינגטון בעל פוטנציאל המכירות הגבוה ביותר לשנה הקרובה. יכול להיות אפילו שחיברתם תזת מחקר לא רעה לעבודת הדוקטורט שלכם אתם רוצים כעת להציג אותה לצד שלישי: יזם, מפיק מוסיקאלי, בית הוצאה להראות אותה למפיק שיוכל לקדם אותה לשלב הבא או סתם לחשוף אותה בפני עמיתים מהתחום על מנת שיחוו דעה? הכול טוב ויפה, אבל כיצד תמנעו מצד שלישי לעשות שימוש ביצירה שלכם או בחלק ממנה. לא תמיד אתם יכולים לעמוד על כנות כוונותיו של הצד השלישי למרות שאתם נאלצים כחלק מתהליך פרסום היצירה שלכם להציע גם לו את מרכולתכם. מחובתכם לעשות לפיכך את המירב על מנת לשמור ולהגן על זכויות היוצרים שלכם ביצירה בכל מקרה בו יעשה שימוש שיפר את זכויות היוצרים שלכם ביצירה, האסמכתא אשר מספק לכם אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים תהווה אסמכתא מן המעלה הראשונה להוכחת זכויות היוצרים שלכם ביצירה בשל התיעוד המוחלט של תאריך וזמן השמירה שהמרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים מספק לכם.
האם אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים שומר גם על פטנטים?
לא. אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים אינו עוסק בהגנה על פטנטים, רישום פטנטים הינו תחום אחר לחלוטין.
האם אתם גם מחלקים תמלוגים על היצירות ועל שימושים בהם?
לא. המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים אינו חברת תמלוגים ואינו עוסק בגבייה ובחלוקה של תמלוגים בגין שימושים ביצירות המופקדות בו אלא אך ורק בשמירה על זכויות היוצרים שלהם בכפוף לתקנון המרכז.. תמלוגים בגין שימושים ביצירות מחלקים הארגונים הבאים: עיל"ם, אמ"י, שח"ם, תל"י ואקו"ם ויש צורך להיות חבר בהם על מנת לקבל מהם תמלוגים, כל יוצר על פי תחום החלוקה בו הוא זכאי לתמלוגים ובארגון המתאים לו.
באיזו שפה כתוב מכתב האישור אותו אני מקבל?
מכתב האישור ממשרד עורכי הדין טל קדש המספק שירותים לאתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים הינו בעברית,ניתן עם זאת לקבל גם העתק של המכתב באנגלית במידה הצורך, יש לציין זאת במשלוח מייל למחלקת השירות של האתר בצירוף מספר היצירה שהופקדה. עלות מכתב שמירה נלווה באנגלית מפורטת במחירון האתר.
מה הן סוגי היצירות עליהן שומר אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים?
אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים מספק שירותי שמירה עבור מגוון רחב של יצירות החל בתחום הספרות, התסריטאות, יצירות חזותיות, איורים, עבודות אקדמאיות, יצירות מוסיקאליות מכל הסוגים, רינגטונים וכלה בעבודות מחקר אקדמאיות, זיכרון דברים, או כל מסמך אחר אשר ברצונכם לשמור. פירוט של כל סוגי היצירות והמחירים קיים במחירון המרכז. אם לא מצאתם את ההגדרה המתאימה עבור הקובץ שאתם מבקשים להפקיד, אל תהססו לשאול ואנו נסייע לכם לקטלג אותו בקטגוריה המתאימה.
נתקלתי בבעיה בנושא זכויות היוצרים על יצירה שהפקדתי אצלכם- האם אוכל להתסייע גם בשירותים נוספים שלכם?
בהחלט. נשמח לעמוד לשירותכם בטיפול בהפרות זכויות יוצרים ביצירות אשר הופקדו אצלנו כמיטב יכולתנו בכפוף לתקנון. שימו לב, הפקדת יצירה בהמרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים והתשלום בגינה מגלמים את תהליך שמירת הזכויות בלבד, אך נשמח לסייע בכל מקרה לגופו במקרה של תהליך משפטי. שירות זה מבוצע בתשלום נפרד.
הפקדתי את היצירה-אבל אני רוצה לערוך שינוי ברישום, האם אני יכול?
כן, כל עוד היצירה לא נחתמה על ידי עורך הדין של האתר . שם המשתמש והסיסמא שלך יוצרים עבורך חשבון. כל עוד היצירה לא נמצאת בסטטוס יצירה נשמרה, אפשר לבצע כל שינוי שאתם רוצים, לערוך את שמה היצירה, להחליף את הקובץ או כל דבר אחר העולה על דעתכם. לאחר שהיצירה נשמרה ומכתב השמירה הרשמי מעורך הדין של האתר יצא אליכם לא ניתן יותר לבצע שינויים.
אני רוצה להפקיד יצירה אבל חסרה לי הקטגוריה המתאימה. תוכלו לעזור לי?
בהחלט. נשמח לפתוח עבור כל משתמש קטגוריית שמירה בכפוף לשיקולי הצורך בה ומידת התאמה לשירות שאנו מציעים.
כמה זה עולה ואיך משלמים?
במחירון המרכז פרוט מלא של כל מחירי השמירה שלנו. ניתן לשלם בכרטיסי אשראי באמצעות שרת מאובטח ומאושר על ידי כל חברות כרטיסי האשראי. כל הכרטיסים [למעט דיינרס] קבילים. לבחירתכם, ניתן לשלם גם באמצעות שירות התשלומים המאובטח של Pay-Pal, .
אולי בעצם כדאי לי לשלוח בדואר רשום לעצמי במקום להפקיד יצירה בהמרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים?
זו אכן אפשרות ואלידית, ישנן סוגים שונים של רישום יצירות, בניגוד לרשם הפטנטים אין חוק או משרד מוגדר הרושם זכויות יוצרים וכל יוצר ראשי לבחור בדרך המתאימה לו ביותר חסרונותיה של שיטת המעטפה בדואר רשום רבים, המעטפה הינה האסמכתא הפיזית היחידה במקרה כזה, אובדנה או נזק הנגרם לה הם נזק הנגרם לאסמכתא. ניתן לפתוח אותה פעם אחת בלבד ורצוי שתעשו זאת בפני הגורם הנכון. יתרה מזאת-לאחר שנפתחה, אין לה כל ערך והיא איננה יכולה לשמש יותר כאסמכתא. חסרונה הגדול ביותר של המעטפה היא שאיש אינו יודע מה יש בה מלבד השולח. המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים מספק לכם אסמכתא חד משמעית וברורה לגבי תוכן ההפקדה. אסמכתא שהיא חיונית וחשובה בכל מקרה של מחלוקת בנושא זכויות יוצרים.
אתר המרכז הישראלי לשמירה מקוונת על זכויות יוצרים שומר את היצירה למשך 5 שנים, ואת כל פרטי השמירה. באם אבד לך מכתב השמירה, נוכל להנפיק לך מכתב חדש באופן מיידי עם פרטי השמירה המקוריים לכל אורך תקופת השמירה של היצירה באתר.
האם הרישום באתרכם תקף גם בחו"ל?
רישום זכויות בארץ אינו מוסדר בחוק ולפיכך רצוי וכדאי לדאוג לרישום זכויות בכל דרך שהיא. בכל מקרה שהוא בו נוצר עימות בנושא זכויות יוצרים אנו ממליצים לנהל את ההתדינות המשפטית בנושא בארץ המקור של היצירה. אין גוף עולמי האחראי על רישום זכויות יוצרים בתחומי האומנות ולפיכך על היוצר להפעיל את שיקול דעתו בנושא מיקום רישום היצירה לפי צרכיו.